手機網店時代 人人做老闆

網絡年代,創業的門檻大大降低!相信好多人都試過或想過開網店,但問題就是,傳統網店平台的店家千萬家,要排頭位比人睇到已唔容易,仲有時自己明明係賣正貨或原創產品,但隔離就出個高仿,仲要賣平自己一半,真係諗起都谷氣!最近有人睇中呢個空缺,推出一款讓用戶可以Snap and Sell的手提電話應用程式,從此開設用手機開網店so easy,真正做到人人都可以係老闆的夢想。

Redso創辦人兼Boutir共同創辦人Eric Boutir共同創辦人Eric本身是程身設計師,講起創業全因當年iPhone的出現。「以前做程式設計,要賣product最頭痛係點搵同點諗掂個distribution channel,但是iPhone的apps store卻顛覆了傳統的銷售模式,原來只要有好橋,透過網絡的力量,你的概念也可以輕易去全世界展示。」

(未完) 此文章已收錄於《Startup Bible創業人聖經》,如要閱讀全文,請前往此處購買,謝謝

New Articles